Kunnen Honden Suikerriet Eten?

Tijdens het herfstseizoen vindt u een overvloedige hoeveelheid suikerriet in uw plaatselijke supermarkt of supermarkt. Deze suikerachtige plant is geliefd bij veel mensen over de hele wereld. Maar is het ook veilig voor honden? Lees verder om erachter te komen of suikerriet schadelijk kan zijn voor honden.

Kunnen honden suikerriet eten? Suikerriet wordt niet aanbevolen voor honden omdat het veel suiker bevat die honden niet nodig hebben. Een kleine hoeveelheid suikerrietsap is prima. Overmatige consumptie kan echter leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij honden. Als je je hond nog steeds een beetje suikerrietsap wilt geven, is een goede voorbereiding essentieel.

Kunnen Honden Suikerriet Hebben?

Kunnen Sugar Cane Sticks door honden worden gegeten?

Nee, honden mogen geen suikerriet hebben. Onze hondenvrienden hebben geen suiker nodig in hun dagelijkse voeding. Onze honden halen hun suiker uit complexe koolhydraten in regulier hondenvoer.

Om volledig te begrijpen waarom honden geen suikerriet zouden moeten hebben, laten we eens nader bekijken wat suikerriet is.

Wat Is Suikerriet?

De suikerrietplant lijkt van buiten op bamboestokken maar zit vol met suikersap. In veel landen genieten mensen van suikerriet kauwen terwijl ze met hun vrienden kletsen of tv kijken.

Suikerriet wordt geleverd in een groene of roodpaarse kleur. Suikerriet heeft een dunne buitenlaag. Voordat je erin kunt bijten, moet je eerst deze buitenste laag eraf halen. Dit vezelige vlees staat bekend als bagasse. Bij het kauwen op de bagasse komt een ton zoet suikerrietsap vrij. Het smaakt net als gewone suiker, maar met een lichte plantaardige smaak.

Velen genieten van deze puur zoete smaak vanwege de geweldige gezondheidsvoordelen die het bezit. Het zoete suikerrietsap bevat een hoge concentratie van:

  • Magnesium.
  • Mangaan.
  • Ijzer.
  • Calcium.
  • Potassium.

Hierdoor is het suikerrietsap alkalisch van aard. Alkalisch heeft een hogere pH en neutraliseert zuur. Dit is allemaal bekend om te helpen bij het volgende:

  • Verbeter en versterk de leverfunctie.
  • Help het spijsverteringsstelsel.
  • Strijd tegen kankercellen.

Suikerrietsap is een gezonde drank en voeding voor mensen. Er moet echter nog worden gedebatteerd of suikerrietsap dezelfde gezondheidsvoordelen voor onze honden zou hebben.

Nadat je het suikerhoudende sap van het suikerriet hebt gegeten en op het vezelige, zoete vruchtvlees hebt gekauwd, blijf je achter met een droog, vlezig residu dat niet kan worden gegeten. Het pulpachtige droge residu moet worden weggegooid en in veel landen wordt het zelfs gebruikt als brandstof voor elektriciteitsopwekkers.

De suikerrietstengel kan in kleine stukjes worden gesneden en als snack worden gegeten. Het zoete sap kan echter ook worden geëxtraheerd door het met een machine te persen. De machine haalt dat sap eruit en bewaart het pulpachtige residu aan de zijkant.

Veel fabrikanten zullen het zoete suikerrietsap verwerken tot geraffineerde of ruwe suiker.

De Sugar Canes zien er ongevaarlijk en cool uit, maar ze kunnen erg schadelijk zijn voor onze harige vrienden. Laten we hier hierna meer over praten.

Misschien bent u geïnteresseerd in Can Dogs Eat Pop Tarts.

Is Suikerriet Slecht Voor Honden?

Wat gebeurt er met een hond die suikerriet eet?

Ja, suikerriet is slecht voor honden. Laten we eerst de hoeveelheid suiker in suikerriet bespreken.

Te Veel Suikerconsumptie Is Schadelijk Voor Honden

Zoals de naam al doet vermoeden, zit Sugar Cane vol met suiker en onze K9-vrienden hoeven helemaal geen suiker te consumeren, zelfs niet een klein beetje. Suiker is niet goed voor de gezondheid van onze hond.

Onze viervoeters die matige tot grote hoeveelheden suiker consumeren, lopen risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals:

  • Suikerziekte.
  • Metabolische veranderingen
  • Tandbederf, gaatjes en verlies van glazuur zijn allemaal tandheelkundige problemen.
  • Obesitas bij honden.
  • Pancreatitis (in ernstige gevallen).

Suikerrietsap is veel suikerachtiger dan snoepjes zoals Sour Patch Kids. Honden hebben echter nog steeds veel suiker nodig. Suikerrietsap bevat ongeveer 13g suiker per 100g (99 gram)

Aangezien suiker niet nodig is voor het dieet van uw hond, als uw hond ongeveer 13 gram suiker consumeert, is dat een overmaat van 13 gram suiker die uw pup niet nodig had.

Hoewel het prima is om een kleine hoeveelheid suikerriet te consumeren als een zeldzame occasionele traktatie, probeer je hond suikerrietsap niet regelmatig of vaak te geven.

Je harige vriend kan aankomen als hij gedurende een langere periode te veel suikerhoudend voedsel consumeert. Dit kan ertoe leiden dat uw hond ernstige gezondheidsproblemen krijgt, zoals diabetes, metabole veranderingen en zwaarlijvigheid bij honden. Hondenbezitters mogen het niet pushen, omdat het continu eten van suiker ertoe kan leiden dat honden diabetes type II ontwikkelen.

Uw hond zal diabetes type II ontwikkelen als haar alvleesklier stopt met het produceren van insuline. Met als resultaat dat je trouwe viervoeter geen suiker kan verwerken. Dit is een ernstige zorg voor de gezondheid, omdat dit betekent dat zelfs het eten van normaal hondenvoer lastig kan zijn, omdat het lichaam van de hond complexe koolhydraten moet afbreken tot suiker, maar haar lichaam kan het niet verwerken.

Dit kan leiden tot problemen op de lange of korte termijn. Op korte termijn kan uw hond de volgende symptomen ervaren:

  • Sta op.
  • Diarree.
  • Braken.

Deze symptomen kunnen ongemak veroorzaken bij honden en problemen veroorzaken voor hondenbezitters. Het braken en diarree zullen het gevolg zijn van een onbalans van micro-organismen in de darmen van de hond en helaas zullen hondenbezitters de rommel moeten opruimen.

Handige tip: Een hondenkots kan je veel vertellen over waarom je hond zich niet lekker voelt. Om u te helpen identificeren waarom uw hond braakt, hebben we een kleurengids voor hondenbraaksel gedeeld.

Uw honden metgezellen zullen op de lange termijn de volgende symptomen moeten doorstaan:

  • Gebitsproblemen zoals gaatjes, tandbederf en glazuurverlies. Houd er rekening mee dat de bacteriën in de mond van uw hond de suiker gebruiken om zuur te produceren, wat uiteindelijk zal leiden tot verlies van mineralen in het glazuur of de coating van de tanden van uw hond. Wanneer de buitenste laag van het gebit van uw hond afneemt, kan dit tandbederf en verlies veroorzaken. Tandziekte bij honden is wat het resulteert.

Wist u dat meer dan 80% van de honden tandaandoeningen heeft tegen de tijd dat ze 3 jaar oud zijn? We zouden onze hond geen suikerriet moeten voeren om deze statistiek te verhogen.

Om deze redenen raden we je af om suikerrietsap aan je hondenvrienden te geven.

Buitenlaag Van Het Suikerriet Kan Inwendig Letsel Bij Honden Veroorzaken

Het suikerriet wordt in twee delen geleverd. De buitenste laag en de binnenste laag. U dient de taaie buitenlaag te verwijderen voordat u uw hond Sugar Cane geeft. Honden die per ongeluk op suikerriet kauwen zonder de juiste voorbereiding door hun eigenaars, kunnen inwendige verwondingen oplopen.

De buitenste laag van het suikerriet is erg broos en scherp. Honden zijn vaak niet voorzichtig bij het kauwen van voedsel. Het scherpe, broze suikerriet kan gemakkelijk bloedingen en schade aan hun binnenkant veroorzaken.

Honden kunnen ook gewond raken als ze per ongeluk de broze buitenkant van het suikerriet inslikken.

Een Verstikkingsrisico Kan Voor Honden Bestaan Als Er Een Vezelige Binnenlaag Van Suikerriet Is.

In het suikerriet vind je vlezig, vochtig en vezelig vlees dat bagasse wordt genoemd. Laat je hond niet op dit vezelige vlees kauwen, want het bevat tonnen suikerachtig sap, wat niet goed voor ze is.

Na het kauwen van het vlees, wordt het dit droge, vlezige en vezelige residu. Afhankelijk van hoeveel van dit vlees je hond in bijt, wanneer dit pulpachtige residu opdroogt, klontert het vruchtvlees samen bijna als een grote bal.

De honden van onze familie zullen niet beseffen dat dit nodig is en zullen proberen het door te slikken. Hierdoor zal uw hond stikken als het droge, pulpachtige residu in hun keel achterblijft. Dit kan ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken, wat kan leiden tot de dood. Verstikking kan in het ergste geval tot de dood leiden.

Als het droge, pulpachtige residu zijn weg vindt naar de darm van de hond, lopen ze het risico op darmblokkade, wat ook bekend staat als pylorusobstructie waarbij een vreemd materiaal vastzit tussen de maag en de dunne darm.

Honden kunnen overgeven, zich misselijk voelen, buikpijn, diarree, braken en eetlust verliezen. Houd er rekening mee dat het suikerrietresidu vezelig is, zodat het zich in strengen in de buik van de hond kan scheiden. De strengen kunnen verstrikt raken in de darmen, waardoor de bloedsomloop wordt verstoord. Dit kan leiden tot bederf van omliggende organen en is zeer dodelijk.

Bijkomende symptomen van interne obstructie of darmblokkade zijn onder meer:

  • Opgeblazen gevoel.
  • Zich lusteloos voelen.
  • U kunt het gevoel hebben dat uw ontlasting los, bloederig of waterig is.
  • Constipatie.
  • Zwaar hijgend.

Als u een van deze symptomen ziet, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Het kan zijn dat uw dierenarts u vraagt om uw hond langs te brengen voor een onderzoek of algemene controle. In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om het droge, pulpachtige residu uit de ingewanden van uw hond te verwijderen.

Een leuk weetje: Soms kan een puppy diarree hebben, maar het is nog steeds erg speels. Zorg ervoor dat u uw dierenarts raadpleegt en hun professioneel advies en suggesties inwint over wat u kunt doen om te helpen.

Kunnen Honden Rauw Suikerriet Consumeren?

Nee, honden mogen geen rauw suikerriet eten omdat het boordevol suiker zit. Aangezien honden helemaal geen suiker hoeven te consumeren, is elke hoeveelheid suiker die wordt ingenomen door suikerriet een overtollige hoeveelheid suiker die niet nodig is voor onze hondenhond.

Laten we de scherpe en broze buitenste laag van het suikerriet niet vergeten, die snijwonden en tranen in de mond en tong van uw hond kan veroorzaken, evenals de pulpachtige vezelachtige resten die een verstikkingsgevaar voor honden kunnen zijn.

Het is het beste om suikerriet, rauw of gekookt, buiten het bereik van honden te houden.

Kunnen Honden Op Suikerriet Kauwen?

Honden mogen geen suikerriet kauwen. Dit is waarom.

Honden zullen de suiker in het suikerriet opnemen. Omdat onze hondenvrienden helemaal geen suiker hoeven te consumeren, lopen ze het risico te veel suiker te consumeren.

Als u regelmatig te veel suiker binnenkrijgt, betekent dit dat uw hond het risico loopt op gewichtstoename, wat kan leiden tot obesitas bij honden, diabetes, gebitsproblemen, artritis en zelfs pancreatitis.

Het vlezige vezelige vruchtvlees kan ook uitdrogen nadat het suikerachtige sap is verwijderd. Dit kan leiden tot een klomp vezelige pulp die darmobstructie kan veroorzaken. Dit is niet alleen dodelijk, maar het kan ook onmiddellijke medische aandacht en zelfs een operatie vereisen.

Suikerriet kan ook snijwonden en tranen in de keel van de hond veroorzaken als het niet op de juiste manier wordt bereid voor consumptie.

TLDR: Laat uw hond geen suikerriet eten.

Fun Fact Pruimen kunnen door honden worden gegeten, maar ze zijn erg zoet.

Wat Gebeurt Er Als Een Hond Suikerriet Eet?

Als een hond suikerriet eet, loopt hij het risico op tal van gezondheidsproblemen, zoals:

  • Diabetes of piek in de bloedsuikerspiegel.
  • Metabolische veranderingen
  • Tandziekten omvatten tandbederf, glazuurverlies en gaatjes.
  • Obesitas kan worden veroorzaakt door gewichtstoename.
  • Pancreatitis.
  • Artritis.

Suikerriet moet uit de buurt van honden worden gehouden.

Dus, Kunnen Honden Suikerriet Eten?

Hoewel suikerriet niet giftig is voor honden, is het wel schadelijk voor de gezondheid van uw hond. Zoals de naam al doet vermoeden, zit het boordevol suiker die je hondenvrienden moeten vermijden. Suiker kan zowel op korte termijn als op lange termijn gezondheidsproblemen veroorzaken bij honden. Suikerriet kun je het beste vermijden.

De buitenste laag van de suikerrietstengel kan puntig en scherp zijn, wat inwendige verwondingen bij honden kan veroorzaken. De binnenste laag van de suikerrietstengel is dit vlezige vezelige vlees en wanneer het gedroogd is, wordt het een klomp die verstikkingsgevaar kan opleveren en darmblokkades kan veroorzaken.

Het is het beste om uw hond geen suikerriet te geven.

DISCLAIMER: DEZE WEBSITE BIEDT GEEN MEDISCH ADVIES De informatie, inclusief maar niet beperkt tot tekst, afbeeldingen, afbeeldingen en ander materiaal op deze website is alleen voor informatieve doeleinden. Deze website is niet bedoeld ter vervanging van professioneel veterinair advies, diagnose of behandeling. Als u vragen heeft over uw dieet, raadpleeg dan uw dierenarts.

Bronnen: